Картофи суфле (надути)

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Картофи суфле (надути)1 / 2
22/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Обзалагаме се, че ще спретнем страхотна вкусотия само с картофи, сол и тайната ни техника"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сол
  • олио - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи с четвъртита форма се нарязват надлъж на филии с дебелина 3 мм.

Измиват се със студена вода и се попиват с кърпа. Поставят се в гореща маслена баня и се пържат на силен огън, докато изплуват на повърхността.

През това време картофите са вече омекнали. Изваждат се с решетъчна лъжица или телена кошница, за да се изцедят от мазнината и незабавно се слагат в друга много гореща маслена баня.

Вече филийките започват да се надуват и по повърхността им се образува златиста коричка. Пак се изваждат с решетъчна лъжица или телена кошница, отцеждат се поднасят веднага, поръсени леко със сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

нецо
нецо
аз не искам да печеля такива пари....
25.06.2013 22:33