Картофи суфле (надути)

22/02/2013
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Обзалагаме се, че ще спретнем страхотна вкусотия само с картофи, сол и тайната ни техника "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 805
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи с четвъртита форма се нарязват надлъж на филии с дебелина 3 мм.

Измиват се със студена вода и се попиват с кърпа. Поставят се в гореща маслена баня и се пържат на силен огън, докато изплуват на повърхността.

През това време картофите са вече омекнали. Изваждат се с решетъчна лъжица или телена кошница, за да се изцедят от мазнината и незабавно се слагат в друга много гореща маслена баня.

Вече филийките започват да се надуват и по повърхността им се образува златиста коричка. Пак се изваждат с решетъчна лъжица или телена кошница, отцеждат се поднасят веднага, поръсени леко със сол.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

нецо
нецо
25.06.2013 22:33
аз не искам да печеля такива пари....
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв