Яйчен ликьор

24/02/2013
таня11
оттаня11Новак63
"Идвате ли? Защото в рецептата пише, че трябва да се консумира веднага "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 972
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. жълтъци, ако са дребни може и 4 бр.
  • пудра захар - 300
  • ванилия - 3 - 4 бр.
  • прясно мляко - 500мл.
  • спирт - 100 г чист или 150 гр. коняк
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се в продължение на 30 минути 3-те жълтъка с пудрата захар, след което се прибавя прясното мляко, ванилията и коняка или спирта.

Яйчният ликьор е готов за поднасяне и се консумира веднага!
подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иво
Иво
20.10.2013 11:44
Много пъти съм се чудил как се прави ама 30 минути разбиване... Това не е ли страшно много време?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв