Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Барчета»Протеинови барчета с ябълки и сливи

Протеинови барчета с ябълки и сливи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Протеинови барчета с ябълки и сливи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7с Видео
04/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"За всички лакомници, които държат на фигурата си - протеинови барчета със сливи и ябълки"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 50 г
  • сироп от агаве - 3 с.л. (или мед)
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • овесени ядки - 100 г
  • овесени трици - 20 г
  • корнфлейкс - 30 г
  • чия семена - 15 г (или сусам)
  • белтъци - 2 бр.
  • ябълки - 30 г (кората)
  • сливи - 30 г червени или сини
  • бирена мая - 2 - 3 с.л. дехидратирана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер или мелничка за кафе се смила кафявата захар. Към нея се добавят ябълковите кори и сливите на парченца и също се смилат, но на по-едричко.

Към тази смес се сипва корнфлейксът натрошен, овесените трици, овесените ядки, чията или сусама и сиропа от агаве.

Прехвърля се в тенджерка, добавя се ваниловата захар и се загрява за 3 минутки на умерен огън при непрестанно бъркане. Охлажда се и се смесва със леко разбитите белтъци.

Фурната се загрява до 180 градуса и сместа се изсипва и заглажда в тавичка покрита с хартия за печене. Правят се прорези като по този начин се маркират барчетата във форма желана от вас. Класическата такава е правоъгълничета с размер 9/3 см.

Пекат се около 30 минути, взависимост от дебелината. Наглеждайте си ги и щом покафенеят по краищата извадете от фурната и оставете да изстинат напълно поне 30 минути.

Начупете барчетата по маркираните прорези и консумирайте за предпочитане сутрин за енергия през целия ден.

Добър апетит!

* Колкото по-тънки са, толкова по-хрупкави ще ви се получат. Ако вашите барчета останат по- меки дори след изстиване може да ги изсушите на слаба фурна за 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: