Крем Ванилия с Тиква

05/08/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544823034
"Ако обичате десерти, които направо се топят на върха на езика - попаднали сте на точната рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене32 мин.
Общо47 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете тиквата на парчета, завийте всяко във алуминиево фолио и подредете в тавичка.

Изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 25 минути или докато щом боднете с вилица тя влиза свободно.

2. Оставете тиквата да поизстине и я пасирайте на много фино пюре. Сипете към нея 200 мл от млякото, захарта, ванилията и солта и загрейте на слаб огън.

3. Разбийте яйцето и жълтъка с останалото мляко и нишестето, така че да няма бучки и налейте към останалата смес на тънка струйка, разбивайки с телена бъркалка.

4. Варете кремчето 6-7 минути на тих огън или докато се посгъсти. Имайте предвид, че и когато изстине ще се сгъсти още повече.

5. Разсипете в чашки или купички и щом се охлади настържете на едро белия шоколад. Украсете със зрънца френско грозде за сладко-кисел контраст.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!