Попска супа топчета

04/08/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач349400262
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 080
  • Преглеждания за месеца269
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кайма - 300 г свинска
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 1/2 каф.ч.
  • сол - 1 с.л. или на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • гъбен бульон - около 2 литра, или вода
  • Варена застройка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 каф.
  • брашно - 2 с.л.
  • Още
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - по желание
  • хляб - препечени филийки, при сервиране
  • лимони - няколко резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите и картофите се почистват, измиват и нарязват на много ситно.

Задушават се в тенджера с олиото и солта. След това се прибавя домашно приготвен гъбен бульон. Вари се докато омекнат зеленчуците.

Каймата се омесва с ориза, приготвя се купичка с вода и малко оцет и с намокрени ръце се правят средни по големина топчета.

Варят се около 20 минути на тих огън. Прави се варената застройка, като в тенджера се слагат яйцата, млякото и брашното.

Разбърква се на гладка каша и се слага на котлона, докато се посгъсти, около 5 минути. При непрекъснато разбъркване се долива малко по малко от бульона на супата.

След което се връща при останалата супа и се разбърква.Поръсва се с нарязан пресен магданоз.

При поднасянето се добавя резен лимон и препечена филийка. По желание може и смлян черен пипер.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!