Мантъ с пилешко

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Мантъ с пилешко1 / 2
07/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1. 5 кг
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме бутчетата, след това отделяме от костите месото и накъсваме на малки парченца. Бульона запазваме и отделяме настрана.

Лука нарязваме и задушаваме в олиото и 1 к. ч. вода до омекване. Изчакваме докато се изпари водата и чак след това прибавяме и запържваме пилешкото месо. Прибавяме солта и черния пипер и оставяме да изстине.

От продуктите, изброени по-горе, омесваме тесто, като не се добавя вода. Разделяме на 7 еднакви топки и от тях разточваме кори с дебелина 2-3 мм. Оставяме ги да поизсъхнат малко и всяка кора се разрязва на квадрати със страна 7 см.

В средата слагаме по 1 ч. л. от плънката и срещуположните краища се прегъват и залепват. Нареждаме получените мантъ в намаслена тава в кръг.

Всяко следващо слагаме върху края на предното, така че да се застъпват. Поставяме в умерена фурна и печем.

Бульона, който отделихме, затопляме и с него поливаме получените мантъ. Тавата слагаме на котлона да покъкри 1-2 минути и покриваме с друга тава, за да поеме течността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: