Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крем Пита»Крем Пита с млечен шоколад и сладко от касис

Крем Пита с млечен шоколад и сладко от касис

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Крем Пита с млечен шоколад и сладко от касис
Снимка: Анонимен
1 / 4
05/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Поискахме десертът да е сочен и ароматен, но този надмина всичките ни очаквания"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • крема сирене - 400 г
  • нишесте - 1 пакетче Ванилия
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • вода - 4 с.л.
  • За глазурата
  • шоколад - 100 г млечен
  • масло - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • За крема
  • крема сирене - 300 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За гарниране
  • сладко от касис - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, ванилията, маслото, 2 с.л. захар и брашното до гладка смес.

Разпределяме я на дъното на тавичка, покрита с хартия за печене. Прибираме в хладилника за 15 минути.

През това време в купа разбиваме останалата захар, крема сиренето и лимоновия сок.

Разтваряме нишестето във водата и го добавяме в сместа. Изваждаме тавичката, в която сме поставили основата, от хладилника, и изсипваме отгоре сместа.

Заглаждаме и поставяме във фурната. Печем на 180 градуса около 20-25 минути. Изваждаме и оставяме да се охлади за 2-3 часа.

След това разтопяваме шоколада с маслото и при непрекъснато бъркане добавяме водата. Изсипваме и разпределяме глазурата върху охладения сладкиш. Заглаждаме и прибираме в хладилника за 1 час.

В купа смесваме крема сиренето, пудрата захар и ванилията, разпределяме върху глазурата.

Прибираме в хладилника за една нощ да се стегне напълно. При сервиране, когато нарежем готвата крем пита на парчета, отгоре върху крема поставяме равномерно по малко сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: