Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гофрети»Домашни вафли с кондензирано мляко

Домашни вафли с кондензирано мляко

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Домашни вафли с кондензирано мляко
Снимка: Анонимен
1 / 5
06/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Кой да предположи, че тайната на вкусните домашни вафли се крие в кондензираното мляко, кой"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • захар - 150 г
  • масло - 250 г разтопено
  • прясно мляко - 1/4 ч/ч.
  • яйца - 1 бр.
  • суха мая - 1/2 ч.л.
  • За намазване
  • мед - 4 с.л.
  • кондензирано мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното и го смесваме с маята. Сипваме разтопеното масло, прясното мляко и захарта.

Чукваме вътре яйцето. Разбъркваме, а след това размесваме хубаво с ръце. Покриваме тестото и го оставяме за 40 минути.

Загряваме гофретника. От тестото отчупваме топче с големината на топче за тенис на маса.Поставяме го в средата на гофретника и затваряме капака.

Изпичаме вафлите до приятно покафеняване. Изваждаме ги в широка чиния.

Смесваме меда с кондензираното мляко. Разрязваме вафлите, докато са още топли, през средата с тънък остър нож /получава се доста лесно, въпреки че изглежда трудно/.

Намазваме едната част с малко от пълнежа и покриваме с другата. Притискаме и подреждаме готовите вафли в чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: