Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди със сос от бяло вино и сметана

Миди със сос от бяло вино и сметана

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Миди със сос от бяло вино и сметана
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
08/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Обожаваме тези миди, защото са невероятно вкусни и се приготвят супер лесно"

Необходими Продукти

  • миди - 2 кг
  • бяло вино - 400 мл сухо
  • сметана - 250 мл
  • шалот - 5 бр.
  • масло - 30 г
  • магданоз - 1/2 китка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото в тиган, добавяме шалотчетата и готвим за около 3 минути.

Към тях добавяме бялото вино и оставяме да къкри на слаб огън.

Добавяме мидите и оставяме за около още 5 минути.

След изтичане на времето отстраняваме мидите с решетъчна лъжица и добавяме сметаната и черния пипер към соса.

Разбъркваме добре и оставяме да поври няколко минути. Добавяме мидите и магданоза и разбъркваме добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: