Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешка пържола с гарнитура от ориз

Пилешка пържола с гарнитура от ориз

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пилешка пържола с гарнитура от ориз
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
08/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Вкусни са и поотделно, но заедно в една чиния комбинацията е наистина неустоима"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • домати - 5 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • чубрица
  • ориз - 1 ч.ч.
  • за ориза
  • ориз - 1 ч.ч
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 бр. червена
  • гъби - 5 бр.
  • бульон - 3 ч.ч. гъбен
  • вода
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешките гърди напречно на парчета с дебелина 2-3 см. В тавичка, покрита с хартия за печене, и намазана с олио, подреждаме пилешките гърди. Нарязваме доматите на колелца, а лука на ситно.

Поръсваме месото с черния пипер, солта и чубрицата и го поставяме върху лука. Включваме фурната и поставяме да се пекат.

След като са почти готови вадим слагаме кръгчетата домат и настъргваме кашкавала. Поръсваме с чубрица и отново връщаме във фурната за още 10 минути.

Ориза приготвяме по следния начин. Нарязваме лука на кубчета, както и чушката.

В тиган поставяме маслото и запържваме лука а след това и чушката. Следват гъбите и пържим докато омекнат (около 5 минути).

В друг дълбок съд запържете ориза за 2-3 минути на силен огън и сипваме гъбения бульон. Намаляваме котлона и бъркаме внимателно и оставяме така докато ориза си поеме течността.

После изсипваме подготвените зеленчуци при ориза и разбъркайте добре. При поднасянето поставяме по една пържолка и част от ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: