Зелник с Кисело Зеле и Ориз

10/08/2018
Виктория
отВикторияНовак73445
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива добре. Слага се в малка тенджерка с 2 ч.ч. вода да се свари. Подсолява се с 1 к.л.

Лукът се изчиства и нарязва на ситно.

Каймата се овкусява с кимион и се обърква добре.

В тиган се слага малко олио. Добавя се лукът да се запържи. Добавя се каймата да се запържи. Добавя се 1/2 ч.ч. вода. Добавя се и зелето с още малко вода, за да омекне.

Когато водата поизври, се добавя и свареният ориз. Всичко се овкусява с кимион, черен пипер и сол. Плънката е готова, когато остане без вода.

Намазнява се тавичка. Слага се от плънката в края на кората, като се разпределя по равно за всички кори. Навиваме по 2 кори едновременно. Получават се 9 кори.

Корите се навиват с дълъг шиш, когато се навият, се набръчкват. Нареждат се в тавичката.

Когато зелникът е нареден, се поръсва с малко олио. Пече се в предварително загрята на 180°C фурна с конвекция. Пече се 20 минути, след което се покрива с вестник, за да не се запече много. Пече се още 20 минути.

Когато е готов, се изкарва от фурната и се покрива с влажна кърпа.

Сервира се топъл.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар