Обърнатата баница на баба

09/08/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа и към тях се добава киселото мляко с шупналата в него сода за хляб. Добавя се олиото и сиренето и се бърка с вилица или дървена лъжица, но не и с миксер.

Когато сместа е готова, с лъжица поръсете на дъното на тавата (за да може баницата да залепне). Слагате първата кора и ръсите от сместа навсякъде. Слагате втората кора, без да я притискате към първата (за да не се сплъсти баницата) и пак ръсите от сместа.

Така правите до края, като гледате да оставите още смес, с която отгоре поливате баницата (ако нямате смес, направете още малко с 1 яйце и малко мляко). Накрая разрязвате баницата и я слагате на дъното на фурната, загрята на 180 градуса, и печете на долен реотан до златиста коричка.

Докато се пече баницата, сложете на масата 4 чаши с дъното нагоре и върху техните ръбчета трябва да подпрете тавата, така че баницата да увисне (спокойно няма да падне, ако сте сложи от сместа на дъното). Покривате я с голяма кърпа и я оставяте да изстива.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!