Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Червена леща с нахут и домати

Червена леща с нахут и домати

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Червена леща с нахут и домати
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
09/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1
  • домати - 3 - 4, меки
  • червена леща - 1 ч.ч.
  • нахут - 1 консерва
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1 кубче
  • червен пипер
  • мащерка
  • кимион
  • сол
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и доматите се нарязват на ситно.

В сгорещено олио се запържват лукът и морковът. След това към тях се прибавя измитата и отцедена леща, подправките, кубчето бульон /натрошено/, доматите и 1 1/2 - 2 ч.ч. вода.

След като заври, котлонът се намаля и се оставя така до омекване на лещата.

Тогава се прибавя фидето и още вода, ако е необходима, нахутът и наситнен магданоз.

Тенджерата се оставя похлупена, докато омекне фидето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: