Гювечета с патладжан и топено сирене

10/08/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач14019442
"Има ли гладни, защото тези гювечета с патладжани и топено сирене няма да се изядат сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата92
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана и го нарежете на малки кубченца. Посолете и оставете за 10-15 мин. След това го отцедете.

Разтопете маслото в дълбок тиган на котлона и добавете патладжана към него. Задушете за около 5 мин под капак, след което прибавете нарязания на ситно лук и отново задушете за кратко (2-3 мин.).

Махнете капака, прибавете топеното сирене и разбъркайте. Овкусете със сол, пипер и магданоз и махнете от котлона.

Получената смес разпределете по равно в 3 гювечета. Отгоре залейте с предварително приготвена смес от настърган кашкавал (100 г) и яйца (3 бр.)

Без да ги захлупвате, ги пъхнете в предварително загрята на 250 градуса фурна и печете 15-20 мин или до получаване на коричка.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар