Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Веган кекс с карамелизирани круши

Веган кекс с карамелизирани круши

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Веган кекс с карамелизирани круши
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
09/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Време е следобедът да стане по-хубав с този веган кекс с круши"

Необходими Продукти

  • круши - 2 бр.
  • кафява захар - 1/3 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • какао - 150 г на прах
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • соево мляко - 2 ч.ч. неподсладено
  • оцет - 2 с.л.
  • пудра захар - 1 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 п.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвя се намазнена тавичка. Крушите се измиват и почистват от семките. Нарязват се на половина и след това на филийки.

В тиган се слага кафявата захар с 3 с.л. вода да се карамелизира. Добавят се крушите, като се разбъркват внимателно, за да останат цели. След като се карамелизират, се нареждат на дъното на тавичката и се заливат с останалата захар.

В купа се смесват брашното, какаото, бакпулвера. Разбъркват се добре.

В отделна купа се смесват соевото мляко, оцет, захар, олио и ванилията. Разбъркват се.

Тази смес се прибавя към сместа с брашното, като непрекъснато се бърка.

Когато всички съставки са в една купа и са разбъркани до хомогенна смес, тестото е готово.

Изсипва се внимателно в тавичката, така че да не се разместят парчетата круша.

Пече се в предварително загрята на 180°C фурна за около 50 минути.

Готовността се проверява с дървена клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: