Шкембе Чорба - Вариант 1

от МаряниНовак
16/11/2009
"Сигурни сме, че шкембе чорбата притежава силата да възкресява, особено ако предната вечер сме попрекалили с празника!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2-3
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо63 876
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът.

Като заври, се добавя предварително изпърженото в малко масло и посолено шкембето. Ври 10 - 12 мин.

Подправя се със счукан чесън и оцет.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 5
3 2
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

коко
коко
24.11.2013 14:15
В шкембе чорба не се слага лук да не говориме запържен !!!!!!!!!!! А къде остана прясната мляко ?????
10
2
Заза
Заза
19.10.2013 14:50
А прясно мляко не се ли слага
3
2
мария
мария
19.10.2013 11:04
обожавам шкембе чорба,ще го пробвам!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти