Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Шкембе Чорба - Вариант 1

Шкембе Чорба - Вариант 1

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Шкембе Чорба - Вариант 11 / 2
16/11/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3
"Сигурни сме, че шкембе чорбата притежава силата да възкресява, особено ако предната вечер сме попрекалили с празника!"

Необходими Продукти

  • агнешко шкембе - 1 бр.
  • лук - пресен 1 връзка
  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер
  • чесън
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът.

Като заври, се добавя предварително изпърженото в малко масло и посолено шкембето. Ври 10 - 12 мин.

Подправя се със счукан чесън и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
514
46
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

коко
коко
В шкембе чорба не се слага лук да не говориме запържен !!!!!!!!!!! А къде остана прясната мляко ?????
24.11.2013 14:15
12
2
Заза
Заза
А прясно мляко не се ли слага
19.10.2013 14:50
4
2
мария
мария
обожавам шкембе чорба,ще го пробвам!
19.10.2013 11:04
2
Божанка Николаева
Божанка Николаева
изпробвах чудесен вкус!!!!!
16.04.2013 08:41
ПИОНЕРИТЕ
ПИОНЕРИТЕ
перфектно
10.04.2013 17:56
1
Кюранова
Кюранова
получава се добре
16.01.2013 11:50
1