Лятна манджа с патладжани и печени чушки

10/08/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак11422268
"Вече може да я приготвите по всяко време на годината, но лято със свежи зеленчуци от градината е най-вкусна "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 368
  • Преглеждания за месеца6367
  • Преглеждания за седмицата3790
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 по - добре бели или шарени
  • червени чушки - 8
  • чесън - 10 скилидки
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 3 добре узрели
  • мазнина - 6 с.л. растителна
  • майорана - 1 ч.л. или риган
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, обелват и нарязват на едро.

Доматите се нарязват на шайби, лукът - на полумесеци, а чесънът - на филийки.

Патладжаните се нарязват на шайби по около 1 см и се посоляват.

Внимателно, като маслото се подава постепенно, се изпържват в 3 с.л. мазнина.

В подходяща тавичка се редят патладжани, чушки, чесън и лук.

Ръси се с майорана, пипер, мазнина и малко сол. След втория ред се нареждат доматите.

Пече се 40 – 50 мин в загрята на 180°C фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар