Постен зелен фасул на фурна

11/08/2018
Теодора  Иванова Каменова
отТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач4910319991
"Постно и вкусно - мисията е възможна "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо383
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме на парченца зеления фасул. Слагаме го в тенджера с вода и сол и варим до омекване. Времето е различно според сорта зелен фасул, затова след 15-та минута пробваме с вилица. Не трябва да се превари, защото следва и друга термична обработка. При мен зеленият фасул омекна за 25 минути.

Докато фасулът ври, измиваме ориза до бистро и го накисваме в студена вода. Измиваме, обелваме и нарязваме домата. Последно почистваме и режем на тънки кръгчета моркова, за да не потъмнее.

Щом стане готов фасулът, изсипваме отцедения ориз в тавата, в която ще печем. Слагаме сол и подправки, изсипваме моркова и домата върху ориза, зехтина и доливаме с водата, в която е врял фасулът до покриването му. Използваме малка тава - 20-30 см.

Печем във фурната на 250 градуса за около 40-45 минути.

Това ястие е подходящо по време на пости, но може да се сервира и като гарнитура към пилешко месо или свинско.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!