Изварени питки с магданоз

15/08/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру203084674015
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме 2 чаши брашно в купа и оформяме като кладенче в средата. Добавя се марна вода - нито студена, нито гореща.

В киселото мляко се разбърква содата за хляб да шупне и прибавяме в купата. Налива се зехтин, сол, захар, прах чесън, но може и да го пропуснете, бакпулверът, извара и ситно нарязан магданоз.

Всичко се бърка с вилица на гъста каша, сега е моментът да топнете пръст в кашата е да опитате как е на вкус, ако е нужно, добавете подправка по ваш вкус.

Накрая се доомесва на средно меко тесто. Оформя се фитил, нарязва на 2 части през средата, после всяка част се реже на 3 да получим общо 6 бр. питки.

Загрява се малко тиганче 20 см намазано с олио. С набрашнени ръце се оформя кръгли питки с диаметър 14-15 см.

Печем всяка от двете страни, става за 5 минути.

След всяка питка тиганчето се маже с мазнина, а готовите питки се мажат с масло.

Сервираме топли с розови домати, краставички, набрани от градината. Вкусно и лесно за хапване по всяко време.

Изварата може да замените със сирене, топено сирене, кашкавал, синьо сирене и каквото си искате.

Не втасва, става бързо и супер лесно :)подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Самира
Самира
15.08.2018 11:03
Изглеждат вкусни. Скоро ще ги направя.
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Пригответе ги и после споделете дали са по ваш вкус :)))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!