Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Ароматни кръчмарски кюфтета на скара

Ароматни кръчмарски кюфтета на скара

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Ароматни кръчмарски кюфтета на скара
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
15/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Коя е тайната на вкусните кръчмарски кюфтета ще разберете само тук"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • лук - 1 глава
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • кимион - 1 к.л. смлян
  • кориандър - 1/2 к.л. смлян
  • индийско орехче - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се слага каймата. Към нея се прибавят содата, лукът предварително нарязан на ситно и подправките. Всичко се омесва добре, купата се покрива със свежо фолио или капак и се оставя в хладилника да престои така поне 4 часа.

Скарата или барбекюто се загряват, решетката се намазва със сланина или лук.

При оформянето на каймата на кюфтета е необходимо ръцете да се топват в съд със вода. По този начин каймата не залепва по ръцете.

Кюфтетата се пекат на загрятата скара първо от едната страна, после и от другата.

Вървят отлично със студена бира.

Наздраве и добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Божилова
Мария Божилова
Рецептата е много добра, кюфтетата са вкусни, пухкави и ароматни.
23.04.2020 23:17
1