Бързи скариди в масло

16/08/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544833034
Приготвяне15 мин.
Готвене6 мин.
Общо21 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо158
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Скаридите обелете само от люспите по телцето, а главата и опашката оставете. Така освен че ще имат интересен естетичен вид, ще запазите вкусните сокове, съдържащи се в главата, там е есенцията на морския дар.

2. Счукайте скилидките чесън и ги разбъркайте в мекото масло, заедно с магданоза, така че да се образува еднородна паста.

3. Загрейте фурната до 200 градуса и в тавичка положете скаридите намазани със зехтин и посолени. При тях сложете лютата чушка, цяла или натрошена. Запечете за 6 минутки или докато станат оранжеви на цвят.

4. Извадете от фурната и намажете обилно с маслената паста, която ще се разтопи и смеси със аромата от соковете на скаридите и ще се получи страхотна симфония от вкусове.

5. Поднесете предястието с резени лимон.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар