Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Бързи скариди в масло и зехтин

Бързи скариди в масло и зехтин

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Бързи скариди в масло и зехтин
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
16/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
21 мин.
Порции
4
"Съвършените скариди с леко пикантен вкус, приготвени буквално за минути"

Необходими Продукти

  • скариди - 800 г пресни, небелени
  • масло - 60 г меко
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • сол - на вкус
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите обелете само от люспите по телцето, а главата и опашката оставете. Така освен че ще имат интересен естетичен вид, ще запазите вкусните сокове, съдържащи се в главата, там е есенцията на морския дар.

Счукайте скилидките чесън и ги разбъркайте в мекото масло, заедно с магданоза, така че да се образува еднородна паста.

Загрейте фурната до 200 градуса и в тавичка положете скаридите намазани със зехтин и посолени. При тях сложете лютата чушка, цяла или натрошена. Запечете за 6 минутки или докато станат оранжеви на цвят.

Извадете от фурната и намажете обилно с маслената паста, която ще се разтопи и смеси със аромата от соковете на скаридите и ще се получи страхотна симфония от вкусове.

Поднесете предястието с резени лимон.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: