Телешка чорба по охридски

17/08/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф71021923181
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 300 г сварено (от плешка)
  • масло - 20 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • универсална подправка - 1/2 ч. л.
  • брашно - 2 с. л.
  • олио - 3 с. л.
  • фиде - 1 к. ч.
  • лук - 1 едра глава
  • картофи - 1 бр. едър
  • моркови - 1 морков
  • горски гъби - по избор (печурки, челядинки, манатарки) - 1 к. ч.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • жълтъци - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 ч. л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото и маслото се загряват в тенджера. Добавя се брашното и след като се запържи, се добавя нарязаният на дребно кромид лук.

Подправя се с универсалната подправка, черен пипер на вкус и се налива около 1 литър телешки бульон.

Разбърква се и се добавят нарязания на кубчета картоф и нарязания на малки лентички морков.

Предварително свареното телешко месо се нарязва на малки парченца и се прибавя към чорбата. Накрая се добавя натрошеното фиде и гъбите, нарязани според вида им (в моя случай са цели, защото са челядинки).

Чорбата се оставя да поври още десетина минути на намален котлон, след което се дърпа настрани.

За застройката в купичка се смесват жълтъкът, наситненият чесън и лимоновият сок и хубаво се разбиват.

Постепенно се добавя по малко от чорбата, докато се темперира. Към сварената чорба се добавя застройката, разбърква се, поръсва се с нарязани на ситно листенца босилек и е готова за консумация.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!