Чорба от зелен фасул

21/12/2010
Марина
отМаринаНовак
"Всички сме чували за зелен фасул плакия, но колко от вас са опитвали чорба от зелен фасул?"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 903
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният фасул се измива и нарязва и се слага да ври. Към възврелия фасул се прибавя керевизът (корените). Оставя се да ври до омекване. За доливане се използва вряла вода.

Когато фасулът омекне, се прави запръжка от нарязан на дребно лук, скълцан ситно морков, които се слагат в кипящо олио. Задушават се, докато придобият стъклен вид. Прибавя се брашното и като стане златисто се прибавя доматено пюре.

Полученото се разбърква с бульон от фасула, докато се разреди. Сипва се към общата чорба. След като се свари се прави застройка и се подправя на сол и киселина.
подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Диан
Диан
26.07.2014 20:56
С тая запръжка ... на супа...
Не че не става ,ял съм я и така, ама после оцета не върви на запържвано-то нали яхнията се запържва, а какъв оцет на яхния :)
И тъй като е супа, аз и слагам също и ориз :)
1
0
нина
нина
12.01.2014 09:00
Най вероятно и морков и кервиз/без морков накъде?/
0
0
Мери
Мери
21.09.2012 17:47
Керевиз е другото име на целината. Вероятно тук под керевиз се има предвид моркови? Или се слагат и моркови, и керевиз? Не можах да разбера.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!