Панирано Свинско Контрафиле със сос

20/08/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач131242881
"Крехко свинско с ароматен сос - винаги може да ни каните на такъв обяд "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 280
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Контрафилето се осолява, поръсва с малко пипер и се начуква леко през прозрачно фолио. Намазва се с оцет и се оставя в хладилника за 1 ч.

Приготвя се гъста панировъчна каша от яйцата, бирата, горчицата и необходимото количество брашно.

Месото се подсушава, овалва в кашата и се пържи в загрятата мазнина по около 1 мин от всяка страна.

В маслото /след като се прецеди/ се запържват 2 с.л. брашно и смачканият и ситно нарязан чесън.

Добавят се виното, останалите оцет, черен пипер и боровинките.

Посолява се и леко се сгъстява.

Как ще го сервирате, си е ваша работа. Аз предпочитам със зеленчуци, люти чушки и сухо червено вино.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!