Миш-маш в гювече

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168735961k1
Миш-маш в гювече
Снимка: Моника Иванова
1 / 4
20/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"И така става, и така е много вкусно"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. (аз използвах белтъците)
  • чушки - 1 бр. печена зелена + 1 бр. печена червена
  • патладжани - 1 бр. печен малък
  • домати - 1 бр.
  • извара - 100 г (може да се замени със сирене)
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1/4 глава
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювечето нарязваме на парченца печените чушки и патладжана. Отгоре поръсваме с магданоз и лук.

След това нареждаме нарязания на кръгове домат и поръсваме с останалия магданоз и лук.

Разпределяме изварата равномерно на един слой и разчупваме яйцата отгоре.

Поръсваме със сол и черен пипер. Печем на 220 градуса за 20 мин, а след това махаме капака и допичаме за 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: