Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко месо със зелени бадеми

Агнешко месо със зелени бадеми

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Агнешко месо със зелени бадеми
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 3
21/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • зелени бадеми - 1 шепа
  • домати - 1 консерва
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на парчета, овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и ги подреждаме в гювеч. Гювеча предварително сме намазали с малко олио.

Добавяме нарязания на ситно зелен лук. Към тях прибавяме консервата домати, почистена от люспи (ако има такива) или доматено пюре.

Слагаме джоджен на вкус и прибавяме измитите зелени бадеми.

Добавяме вода около три чаени чаши. Печем във фурна на 180 градуса до готовност на месото.

По желание, за да сгъстите ястието, може да добавите 1 с.л. брашно, пет минути преди да го изключите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#177779
Потребител#177779
За тази рецепта не се ползуват домати. Бадемите са достатъчно кисели.
Манджата може да се позгъсти с брашно и понеже е пролетна се поднася с пресен чесън/по желание/.
28.07.2019 19:07