Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Гювеч»Лесен гювеч с цял заек и бира

Лесен гювеч с цял заек и бира

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Лесен гювеч с цял заек и бира
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
22/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"На зайчетата позволено ли им е да пият бира - ей такива мисли се въртя в главите ни, докато чакаме яденето да стане"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • картофи - 6 големи
  • моркови - 2 големи
  • бира - 500 мл
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • свинска мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът е почистен и се разделя на части. Картофите се обелват, измиват и нарязват на едри кубчета. Морковите се измиват и режат на едро.

Половината от картофите и морковите се слагат в гювеча. Нарежда се от заешкото месо. Поръсва се с малко сол и червен пипер. Покрива се с останалата част от картофите и морковите.

Отгоре се нарежда останалото заешко месо. Отново се поръсва със сол, черен пипер и червен пипер. Добавят се 2-3 лъжички мас. Залива се с бирата.

Ако е необходимо, се добавя и малко водичка, за да може да си ври.

Пече се на не много силна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: