Ретро пудинг от бял хляб

23/08/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър37186662
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • масло - 200 г
  • захар - 150 - 200 г
  • жълтъци - 6 бр.
  • яйца - 1 цяло
  • бял хляб - 250 г среда
  • мляко - за накисване на хляб
  • захар - 150 г
  • стафиди - 200 г или захаросани нарязани плодове
  • вино - 1/2 ч.ч силно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта и добавете един по един 6-те жълтъка и цялото яйце, като разбивате непрекъснато.

Добавете предварително натопената в мляко и отцедена среда от бял хляб, останалото количество захар, което е на вкус, и стафидите, които може да замените с нарязани на дребно захаросани плодове по избор.

Долейте виното и хомогенизирайте сместа.

Намажете с масло и поръсете с галета тава и изпечете пудинга за около 1 час в умерена фурна.

Рецептата е от книгата Деветстотинъ деветдесетъ и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!