Сарми с ориз, маслини и стафиди

24/08/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74723023872
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва за няколко минути в предварително загретия зехтин, след което се пуска и изчистената от семената и нарязаната на ситно червена чушка.

След две-три минути се добавя и предварително измитият ориз, разбърква се и когато стане стъклен, се пускат ситно нарязаните стафиди и обезкостените и наситнени зелени маслини.

Разбърква се и се добавят две чаени чаши гореща вода. Когато оризът се сгъсти, се подправя с черен пипер, сол, наситнените зелени подправки (салвия и розмарин).

Във всеки лозов лист се слага по две лъжици от плънката и се навиват стегнати сарми.
Сармичките се нареждат на дъното на тенджера с широко и дебело дъно, затискат се с обърната порцеланова чиния, заливат се с гореща вода и се варят около половин час на тих огън под капак.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!