Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирана риба Панга

Панирана риба Панга

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Панирана риба Панга
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
24/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба - 900 филе от риба Панга
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразяваме рибните филета и ги посоляваме.

Овалваме ги добре в галетата, като притискаме с вилица, след което ги подреждаме едно върху друго в чиния.

Разбъркваме яйцата с вилица в купа и прибавяме солта.

Оваляното всяко филе в галета, потапяме в яйчената смес.

В тиган поставяме олио и загрявам, след като е готово, пускаме овалените филета.

Пържим от двете страни до златисто, на средно висока температура.

Вадим и слагаме върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Сервираме по желание с подходяща гарнитура за риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: