Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Варени гевреци с мед и маково семе

Варени гевреци с мед и маково семе

Варени гевреци с мед и маково семе
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
25/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кафява захар - 3 кубчета
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 20 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 600 г
  • сироп
  • вода - 1 литър
  • мед - 3 с.л.
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл хладка вода се натрошава маята с кубчета захар и се разбърква добре. Оставя се да шупне, сипва се в средата на брашното.

Добавят се останалата вода, кисело мляко, сол, олио, яйце и всичко се разбърква. Замесва се средно меко тесто (като меката част на ухото).

Покрива се с кърпа или фолио и се оставя да втаса за 30-40 минути на топло. Късат се малки топчета тесто, оформят се фитили, дълги 24-25 см.

Двата края се свързват да се оформи геврече. В тенджера се заварява вода с мед. Пускаме гевреците за 30-40 секунди и изваждаме с решетъчна лъжица на табла.

Нареждат се върху хартия за печене, поръсват се с маково семе. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути, до златисто. Сервират се топли за закуска. Вкусно за почивните дни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Също като от едно време са и бързо се изядоха :))))
25.08.2018 11:16
1