Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Мармитако с октопод

Мармитако с октопод

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Мармитако с октопод
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
25/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Определено вдигаме нивото с това Мармитако с октопод - традиционно испанско ястие, което си струва да опитате"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • октопод - 300 - 350 г сварени пипала
  • доматено пюре - 100 г от консерва
  • лук - 1 глава, червен
  • зелена чушка - 1 бр. (70 г)
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 40 - 50 мл
  • рибен бульон - 400 мл
  • чушки - 2 бр. сухи
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване (свеж или сушен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете във вода сухите чушки, за да се хидратират. Обелете и нарежете на едро картофите и също поставете във съд с вода, докато дойде време да ги използвате.

Накълцайте на ситно лука, чушката и чесъна и ги запържете в зехтина, загрят на умерен огън.

Щом омекнат, сипете доматеното пюре и гответе още около 5-7 минути.

През това време изстържете с нож месцето от хидратираните чушки и получената паста добавете в получения сос, разбъркайте за кратко.

Отцедете картофките от водата и ги сложете при всичко останало на огъня. След 2-3 минути налейте рибен бульон и гответе под капак 20 минути, или до пълната готовност на картофите.

Нарежете пипалата на октопода на кръгчета и прибавете към ястието. Варете още 3-4 минути всичко заедно и отстранете от огъня. Поръсете с накълцан свеж или сушен магданоз.

Бележка: Традиционно ястието се приготвя в глинен съд, но ако не разполагате с такъв, може да го сготвите и в обикновена тенджерка.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: