Класическо консоме

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Класическо консоме
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
27/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Едно от първите неща, които готвачите научават, е как да правят класическо консуме - ето и рецептата"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава, малка
  • праз - 1 стрък
  • целина - 1 стрък
  • магданоз - 8 - 10 стръка
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • домати - 1/2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • пилешки кости - 1 бр. гръбнак
  • телешки кокал - 1 бр.
  • вегета - 1 с.л.
  • зехтин - около 40 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, празът и морковите се обелват и срязват на две. Скилидките чесън се притискат с широката страна на нож, за да се смачкат леко.

В тенджера се поставят телешката кост и пилешкият гръбнак и се добавят почистените лук, праз, моркови, чесън и целината, червената чушка и доматът. Слагат се целите стръкове магданоз, зехтина и сол на вкус и се залива със около 2.5 л. вода.

Вари се около 1 час на умерен огън под капак или 2 часа на по-тих огън. 10 минути преди края на варенето се слага вегетата - тя е за подсилване на вкуса и не е задължителна.

Бульонът се прецежда и поднася като предястие или сгряваща напитка.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: