Яхния с варива

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Яхния с варива
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
26/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • червен - 1 консерва, червен
  • нахут - 1/2 ч.ч.
  • леща - 1/2 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • картофи - 2 бр.
  • царевица - 250 г от консерва
  • зелен лук - 1 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - на прах
  • олио
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва за една вечер. Нахутът се сварява, а през това време лещата се накисва в топла или дори гореща вода.

Лукът се нарязва на ситно, а морковът и картофите на кубчета. Запържват се и се добавят измитите леща и ориз. Добавя се вода, около 3-4 чаши.

Когато заври, се прибавя чесън и сол и се оставя, докато всички продукти са почти сварени. Добавя се свареният и отцеден и измит нахут заедно с червения боб.

Готвенето продължава до пълна готовност. Накрая се добавя царевицата и мащерка. Разбърква се добре и ако е необходимо, се добавя още сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: