Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебче с червена чушка

Хлебче с червена чушка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Хлебче с червена чушка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
26/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"С две думи - разкошно, а за всички останали подробности ви даваме рецептата"

Необходими Продукти

  • За първо тесто
  • брашно - 70 г
  • вода - 50 мл
  • мая - 15 г жива
  • захар - 1/2 ч.л.
  • За второ тесто
  • брашно - 250 г
  • червени чушки - 60 г печени, белени
  • вода - 60 мл
  • зехтин - 10 - 15 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе първото тесто (тесто-майка), като смесите всички съставки за него и разбъркате хубаво с лъжица до получаване на гъста, лепкава кашичка. Оставете за 15 минути да удвои обема си.

Пресейте в купа останалото брашно за основното тесто (250 г) и към него сипете зехтина, водичката, леко затоплена, солта, захарта и първото тесто.

В блендер или кухненски робот сложете чушките и смелете на фина паста. Сложете и тях при брашното и замесете гладко тесто, прехвърляйки го на леко набрашнен плот.

Оформете на топка и оставете да втаса за 30 минути, като покриете съда с чиста кърпа.

Втасалото тесто намазнете и поставете в правоъгълна формичка от стандартните за кекс или с каквато разполагате. Отново оставете да бухне хлебчето и удвои обема си.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до апетитен загар. Охладете върху решетка и нарежете на филийки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: