Сладки бабини гъсенички

Сладки бабини гъсенички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
27/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
38 мин.
"А едно време баба какви гъсенички правеше, точно като тези тук"

Необходими Продукти

  • свинска мас - 200 г мека
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • брашно - 600 - 700 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбърква мека мас и пудра захар, добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб.

Чукват се яйцата, добавяме и ванилия и кора от лимон. Всичко се разбърква добре и с брашното се замесва средно тесто.

Късаме топче тесто и минаваме през шприц да се получи назъбена форма като гъсеничка.

Тази ми форма е по-малка, затова станаха по-дребни сладките, но може и по-големи.

Нареждат се върху хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна 180-200°C до леко златисто, да не се препичат.

Изваждаме и по избор се поръсват с пудра захар, но и така са чудесни за кафето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
Правила съм ги преди много години и бях забравила,благодаря ,че ми напомните рецептата.Обичам всички рецепти от миналото.Благодаря Ви.
14.11.2019 22:29
1
Цеца Борисова
Цеца Борисова
Курабийките станаха много сполучливи.
25.12.2018 17:28
6
Теодора Митева
Теодора Митева
Бързи, лесни и много вкусни! Чудесна рецепта! Благодаря ви!
25.12.2018 16:42
5
1