Пилешки бульон

19/02/2010
от ВаляНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене135 мин.
Общо155 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 453
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • пиле – 1 бр.
  • лук – 1 глава
  • ориз – 2 с. л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете едно голямо пиле в тенджера, налейте студена вода да го облее, посолете, прибавете глава лук, разрязана на две и варете 2 - 3 часа, докато месото се отдели от костите. При нужда доливайте по малко вода.

Прецедете бульона и го оставете да изстине. Оберете с лъжица изплувалата на повърхността мазнина.

Загрейте отново, прибавете 2 лъжици ориз и варете още 10 - 15 мин.

Сервирайте, като предварително поставите в чиниите по малко ситно нарязан магданоз. По желание може да го поднесете и с жълтък от яйце.

Месото от пилето използвайте за салата с майонеза или за друго ястие.
подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар