Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Копривщенска скурдаля

Копривщенска скурдаля

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Копривщенска скурдаля1 / 3
27/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"И като каже някой Баба ти само сосове е правила, веднага се сещаме за Копривщенската скурдаля"

Необходими Продукти

  • хляб
  • вода - или мляко за накисване
  • олио
  • сол - на вкус
  • орехи - едро счукани
  • чесън - на вкус
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е рецепта за Копривщенска скурдаля (Анна Каменова).

Накиснете хляба в мляко или вода и го изстискайте.

Разбийте го с олиото и овкусете със сол. Добавете счукани на едро орехи, счукани скилидки чесън и няколко лъжици кисело мляко.

Доразбийте хубаво и поднесете като гарнитура към пиле или риба.

Сосът става много вкусен и отива също със зеленчуци или каквото предпочитате.

Източник: книгата Гозбите на старите българи

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: