Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка чорба със зеле и картофи

Пилешка чорба със зеле и картофи

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Пилешка чорба със зеле и картофи
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
29/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • прясно зеле - 1/2 малка зелка
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват на малки мръвчици. Запазва се бульонът им.

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едри парчета.

Зелето се измива. Нарязва се на ситно като за салата. Картофите и зелето се слагат да се варят в бульона от пилешкото. Ако е необходимо, се добавя вода.

Пилешките мръвчици също се добавят. Когато картофите са почти сварени, лукът се почиства и нарязва на ситно.

Прави се запръжка. В тиган се слага малко олио да загрее. Запържва се лукът. Добавя се брашното и доматеното пюре. Непрекъснато се бърка. Добавя се от бульона на чорбата. Когато запръжката е готова, се прибавя към чорбата.

Подправя се със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: