Катмирлии

29/08/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър37186672
"Заслужава ли си да станете по-рано, за да зарадвате семейството си с топли катмирлии - определено "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 205
  • Преглеждания за месеца236
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • мая - 20 г
  • сол - 20 г
  • краве сирене - 300 г
  • свинска мас - 100 г
  • олио - 200 г
  • краве масло - 200 г
  • вода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от пресятото брашно, маята, солта и водата - заделете малка част от брашното за разточване на корите.

Готовото тесто разделете на топчета и ги оставете да втасат.

Разточете от тях тънки кори, мажете ги с мас и олио. Отгоре поръсвайте натрошено или нарязано сирене.

Нагънете корите по дължина и ги завивайте на рула, отново ги разточете.

Катмирлиите се пекат се върху предварително нагрят сач, намазан със свинска мас.

Всяка готова се поръсва със солена вода, маже се с масло и се поднасят, докато са топлички.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!