Крем супа от карфиол

26/06/2009
Галя
отГаляНовак
"Вкусна есенна крем супа, която сгрява душата "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 619
  • Преглеждания за месеца423
  • Преглеждания за седмицата112
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол – 500 гр.
  • прясно мляко – 1 ч. ч.
  • масло - 30 гр.
  • яйца – 1 бр.
  • брашно - 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се вари докато омекне напълно, след което се пасира.

Приготвя се бешамелов сос от брашното, маслото и млякото. Прибавя се към пасирания карфиол, разрежда се с бульона от карфиола и се вари още 15 мин.

След като супата се свари, се прецежда през гевгир.

Приготвя се застройката от яйцата и млякото. Допълнително може да се прибави малко масло.

По желание, може да се запържат парченца карфиол, оваляни в галета или хапки от препечен хляб и да се пуснат в супата.

подобни рецепти тук

5 2
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Miroslava
Miroslava
14.04.2012 22:11
Много вкусна стана.
Сложих и копър и малко люти червени чушлета,и бульон зеленчуков.
Страшно вкусна.
Без бульона карфиола горчи!!!!!!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв