Тас кебап с червени чушки и домати

30/08/2018
Добър апетит!
отДобър апетит!Помощник Готвач9581501
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо245
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г
  • червени чушки - 3 бр.
  • домати - 3 бр.
  • доматена - 1 к.ч. консерва
  • брашно - 1 с.л. при нужда
  • червен пипер - с върха на к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • червени вино - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 брой
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме месото.

То трябва да се изчисти от жилките и мазнината, да се нареже на малки кубчета и да се свари в тенджера под налягане около 30 мин или в нормална тенджера за около 40-50 минути под капак.

Лукът, морковите и червените чушки се нарязват на ситно, а гъбите на малки кубчета и се запушват до почти готовност с червеното вино, след което се добавя и доматената консерва.

Добавя се свареното месо и останалите продукти, като доматите трябва да са минати през ренде или чопър, овкусява се със сол, черен и червен пипер и зеленчукова подправка и се оставя да покъкри.

След като заври, при нужда се добавя брашното, за да се посгъсти сосът леко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!