Постна кавърма с гъби

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Постна кавърма с гъби
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
31/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г от магазина
  • чушки 2 бр., зелена и червена
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1
  • картофи - 2
  • тиквички - 1
  • домати - 1 добре узрял
  • чесън - 2 скилидки
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • розмарин - стрък
  • дафинов лист - 1
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • чубрица - щипка градинска
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и нарязват на едро с пънчетата.

Чушките, лукът и морковът се нарязват на ситно, а картофите, тиквичката и доматът – на кубчета.

В мазнината се задушават чушки, лук и морков.

Добавят се гъбите и смачканият и наситнен чесън. Посолява се.

След малко се добавят останалите зеленчуци и подправките. Залива се с 1 ч.ч. гореща вода. Къкри 20 мин под капак и е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Много апетитно. Браво.
23.09.2018 10:10