Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Торта Тоска с йогурт крем и сладко от вишни

Торта Тоска с йогурт крем и сладко от вишни

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Торта Тоска с йогурт крем и сладко от вишни
Снимка: Яница Николова
1 / 2
03/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
43 мин.

Необходими Продукти

  • блатове за торта - - 2 бр. ванилови + 1 бр. какаов /готови/
  • Шоколадов крем
  • сметана - 200 мл сладкарска за разбиване
  • шоколад - 100 г млечен или черен
  • Йогурт крем
  • заквасена сметана - 400 г
  • сметана - 200 мл сладкарска за разбиване
  • Сметанов крем
  • сметана - около 150 мл за намазване отгоре
  • пудра захар - 1 - 2 с.л.
  • Захарен сироп
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр., прахче
  • Глазура
  • течен шоколад - 1 бурканче, разтопен
  • Още
  • захаросани вишни - за украса
  • сладко от вишни - 1 бурканче
  • шоколадови пръчици - или др. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя захарният сироп. Водата и захарта се слагат в касерола, вари се 5 минути и се отстранява от котлона. Ароматизира се с ванилията.

За шоколадовия крем сметаната се разбива, след това се прибавя разтопен на водна баня шоколад. Разбърква се.

За йогурт крема сметаната се разбива и се прибавя заквасената сметана. Разбърква се много добре с шпатула.

Сглобяване на тортата:

В подходящ поднос се слага ваниловият блат, след това се сиропира. Намазва се с шоколадовия крем, поставя се какаовият блат, сиропира се, намазва се с йогурт крема, слага се от вишневото сладко.

Отгоре се поставя ваниловият блат, сиропира се и се измазва навсякъде с разбита сметана с 1-2 с.л. пудра захар.

Залива се с разтопения течен шоколад, може да се направят розички от него.

Отгоре се поставят захаросани вишни.

Поръсва се с шоколадови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: