Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Терин»Сладък терин с горски плодове

Сладък терин с горски плодове

Сладък терин с горски плодове
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Комбинацията от текстури прави този страхотен сладък терин изкушаващ дори и хората, които предпочитат повече солената храната"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 500 мл
  • желатин - 2 пакетчета (по 10 г)
  • течен шоколад - 3 с.л.
  • бишкоти савоярди - 8 бр.
  • горски плодове
  • къпини
  • боровинки - червени
  • боровинки - черни
  • ягоди
  • мента - листенца
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната до гъста консистенция.

Разтворете желатина в студена вода до набъбване. Загрейте желатина /без да завира/ и го изсипете в сметаната, като отделите 2 с.л. от желатина за поливане на плодовете. Разбъркайте до хомогенност.

Покрийте стените на форма за терин със стреч фолио, като оставите висящи крайчета.

Изсипете половината от сметаната в терина. Потопете бишкотите в прясното мляко и ги наредете върху сметаната. Притиснете.

Поръсете ред от горските плодове.

В останалата част от сметаната добавете течния шоколад и разбъркайте.

Изсипете шоколадовата смес, заравнете и покрийте с фолиото.

Поставете терина в хладилник за 3-4 часа.

Преди сервиране, обърнете терина в подходяща чиния, отстранете внимателно фолиото, поръсете повърхността с горски плодове и полейте с желатин. Ако отделеният желатин се е желирал, затоплете леко съда.

Гарнирайте с ментови листенца.

Сладкият терин с горски плодове е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: