Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Пакистански питки роти

Пакистански питки роти

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Пакистански питки роти1 / 2
26/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Постни питки по екзотична рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • вода - към 1 ч.ч. хладка или малко по - малко
  • сол - 1 щипка
  • олио - за купата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта. Добавяйки постепенно вода, замесете гладко тесто, което трябва да е еластично.

Прехвърлете го да почине за 30 минути в намаслена купа.

Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност, леко го премесете и го разделете на части с размер на ябълки.

Оформете топки и разточете на питки.

Изпечете питките роти с загрят сух тиган с дебело дъно, като на всеки 5-7 минути ги обръщате, за да не прегорят и засъхнат.

Така приготвени се получават меки и въздушни пакистански питки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ива
Ива
получиха се наистина хубави питки, въпреки че бях скептична в началото
10.04.2014 17:42