Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифли с мармалад и яйца

Кифли с мармалад и яйца

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Кифли с мармалад и яйца
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 7
06/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • мая за хляб - 7 г суха
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 3 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • мармалад - 350 - 400 г
  • семена - за поръсване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в 100 мл прясно мляко, прибавяме захар - 1 ч.л., брашно-1 с.л. и разбъркваме. Оставяме така за около 5 минути за да шупне. В голяма купа си пресяваме брашното и правим кладенче.

Изсипваме солта, захар, ванилия, разтворената мая, олиото и яйцата едно по едно, без единия жълтък.

Постепенно сипваме затопленото мляко и бъркаме до получаване на хомогенно тесто, което да не лепне.

Разделяме на 2 равни топки, завиваме и оставяме настрани за около 30-35 минути да втаса.

След като е готово вземаме едната топка и я разточваме с точилка на кръг с дебелина 5 мм.

Разрязваме на 8 триъгълници и на всяко триъгълниче слагаме мармалад. Увиваме от широката към тясната страна, като хващаме двете ъгълчета, завиваме навътре и тогава завиваме цялата част към връхчето.

Постиламе с кухненска хартия тавата и подреждаме готовите навити кифлички на разстояние една от друга.

Оставяме пак да втасат в тавата за около 15-20 минути и тогава намазваме с жълтъка и малко олио което предварително сме поставили и разбъркали.

Поръсваме по желание с микса от семена и поставяме в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути. При ваденето ги напръскваме с вода и завиваме с кърпа за известно време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: